הספר פלא מאת ר"ג פלאסיו מתאר התמודדות
"האחר" השונה עם החברה שסובבת אותו. הספר מעלה גם את תופעת החרם החברתי, הוא פותר את הבעיה ועל ידי כך מבקר את התופעה.
ר"ג' פלאסיו נולדה ברובע קווינס בניו-יורק, ב-13 ביולי 1963. היא דור ראשון למשפחת מהגרים שהגיעה מקולומביה. שמה מלידה הוא ראקל ג'רמילו. ראשי התיבות של שם העט שלה הן בעצם שתי האותיות של שמה הפרטי ושם משפחתה בנעוריה. פלאסיו היה שמה של אמה לפני נישואיה.
פלאסיו החלה את דרכה כמנהלת אמנותית וכמעצבת גרפית, ועיצבה כריכות ספרים עבור פול אוסטר, תומאס פינצ'ון ואחרים. במהלך הקריירה עיצבה מאות רבות של כריכות ספרים, כולל ספרי סיפורת ועיון כאחד. היא גם איירה מספר ספרי ילדים שכתבה בעצמה. בשני העשורים הראשונים של הקריירה שלה, היא כתבה ספרים בלילות לאחר עבודתה במשך היום כמעצבת. היא איירה את ספריה המוקדמים שהיו ספרי לוח לילדים, שפורסמו תחת השם ראקל ג'רמילו.
עלילת הספר
הספר עוסק בילד ששמו אוגי שמתמודד עם קשיים בגלל מראהו החיצוני.
אוגוסט נולד עם עיוות נדיר בפנים ועד כיתה ה' הוא למד בלימוד ביתי עם אמא שלו. בכיתה ה' אוגי החליט שהגיע הזמן ללכת לבית ספר להשתלב בחברה של ילדים רגילים ולהפסיק להסתתר.
הספר מתאר את התמודדותו עם הילדים, את השינוי שחווה אוגי, ואת התהליך שעברו הילדים האחרים שהצליחו לראות מעבר למראה החיצוני שלו, לראות את נשמתו ותכונותיו של אוגי ולהבין שסך הכל הם כולם דומים, למרות השוני בחיצוניות. זה המסע שעברו כל הילדים יחד עם אוגי.
תמונה שקשורה לספר
לפי דעתי התמונה מייצגת את
הספר מכייוון שהילדים מצביעים וצוחקים על הילד. התמונה מייצגת את התופעה בה קבוצת ילדים יוצאת יחד נגד ילד אחד, לועגת לו ומנדה אותו. כמו בספר "פלא" כשאוגי רק הצטרף לבית הספר, הילדים צחקו עליו בגלל המראה שלו. עם הזמן התהליך שהילדים עוברים הוא תהליך הבנה שכולם שונים וזה בסדר וצריך לקבל את השונה.
איך הספר מתקשר אלינו
הספר מתקשר אלינו כי כל יום בבתי הספר או מחוץ להם ילדים עוברים דברים דומים,
חרמות, הצקות ועוד. לדעתי הספר יכול לעזור לאנשים שעוברים דברים דומים, להראות
להם שזה לא סוף העולם ולא הכל שחור. הספר יכול גם לתת להם כלי התמודדות, ולהראות
להם שהם לא צריכים להתבייש במי שהם. גם ילדים שאולי משתתפים בחרם ודברים דומים יכולים ללמוד מהספר מה מרגיש מי שמוחרם. אולי דבר זה יכול לשנות את התנהגותם.
ציטות לחיים
"מעשיך הם האנדרטאות שלך"
המשמעות של האמרה היא שרצוי שיזכרו אותנו בזכות הדברים שעשינו.
המעשים שלנו חשובים יותר מכל דבר אחר.
נהנתי מאוד לקרוא את הבלוג שלך . בחרתי דווקא בבלוג זה כיוון שהתחברתי לרעיון המרכזי של הספר .
לאחר קריאת הבלוג אפשר להגיד שהבלוג הוא עם מוסר השכל ושאפשר להבין ממנו על מה הספר ועדיין להשאר מסוקרנים ועם רצון לקרוא את הספר המלא ולא רק את הבלוג. החלק שהכי התחברתי אליו בבלוג הוא עלילת הספר שהסברת את הנקודות המרכזיות שמשפיעות על העלילה בסיפור , ועל דרכי ההתמודדות של אוגוסט גיבור הספר עם המפגש שחשש ממנו בפני שאר בני גילו ועל כך שבעקבות החשש הזה למד בחינוך בייתי עד כיתה ה.
נכנסתי לבלוג בגלל הרעיון המרכזי של הספר שמאוד התחברתי אליו
מאוד התחברתי לעלילה ולבעיה ויכלתי להבין את אוגי ואת הקשיים שעימם היה חייב להתמודד
אבל הצלחתי ללמוד שהאחרים לא תמיד רק רוצים ברעתך וגם ילד שונה יוכל להשתלב בסביבה "רגילה"
למרות ששונה מהכלל
התעניינתי מאוד בבלוג מכיוון שאהבתי את האופן שבו מציגים את נקודת המבט של הילד שהוא אחר ושונה. מעולם לא צפיתי או קראתי את הסרט והספר והבלוג הזה עורר בי חשק לראות.
ראיתי את הסרט והסרט היה ממש טוב אז מכך שראיתי אותו הבלוג משך את עיניי.
הבלוג ממש טוב העיצוב מצוין והוא גרם לי לרצות לקרוא את הספר.
יובל, כתבת דברים יפים. הספר "פלא" מזמין את הקורא להבין את עולמו הפנימי של ילד שהוא אחר ושונה ואת עולמם של הסובבים אותו. הסופרת נותנת לכל דמות את הבמה שלה. החלקים מסופרים על ידי הדמויות השונות וכך נחשפים הקוראים למחשבותיהן ולנקודת מבטן על ההתרחשויות. זה מאפשר להזדהות עם הדמויות השונות ולראות את התמונה הרחבה. הספר מזמין את הקוראים להבין שמי שנתפס בעינינו כ"אחר", אינו אחר כלל. הציטוט שבחרת נהדר.